Lindenlaan

Celdeling is een fysiologisch, anabool proces waarbij een cel zich opsplitst in twee of meer nieuwe cellen. Celdeling vormt meestal een onderdeel van de celcyclus.

Deze beschrijving staat symbool voor de groei van onze Go4People community. Na twee jaar als kerngroep met elkaar te zijn opgetrokken, splitsten we op 16 oktober 2018 ons op in twee cellen: Eik en Olijf. Daarbij was het streven om iedere cel zodanig te laten groeien dat er ieder jaar opnieuw een celdeling kon plaatsvinden.

Maar niet elke ontwikkeling laat zich regelen via de kalender. Als cel Olijf ervoeren we dat onze cel na een jaar nog niet ‘rijp’ genoeg was om al te delen; ons DNA was er als het ware niet klaar voor. We kozen met elkaar voor organische groei…

Op woensdag 4 maart 2020 was het moment wel daar. Aan de hand van een ritueel, waarin we als groep bij elkaar stonden en ons van daaruit ook fysiek in twee nieuwe groepen deelden, beleefden we samen het proces van zo’n celdeling. We stonden er als twee nieuwe cellen, die elkaar alle goeds toewensen.

Ik vond het heel bijzonder hoe we ons groeiproces als Olijf tastbaar maakten. Vanuit ontspanning zijn we als cel gegroeid naar een moment dat passend was om te ‘delen.’

Zo zijn er nu drie cellen. De Brabantse Eik, de Olijf in de regio Rotterdam, en een nieuwe boom in de regio Amsterdam: de Linde. Ondertussen denken we na over nieuwe cellen in de regio Amersfoort en in het Limburgse/België. Samen vormen we het Wood-Wide-Web van Go4People. Together we stand. Samen staan we sterk voor de uitdagingen in deze ongekende, bijzondere tijd.

Ken je de theorie van het Wood Wide Web (communicatie tussen bomen via hun ondergrondse wortels)? Bekijk deze mooie animatie dan eens:

https://www.youtube.com/watch?v=yWOqeyPIVRo

Warme groet,

John