Dromen

Fontein

“Angst is een slechte raadgever”, is een vaak gehoorde quote. Tja, een waarheid die staat, maar iets waar je soms echt de strijd mee aan moet!


In februari 2018 werd ik benaderd om samen met Go4People het inspiratie- en adviesbureau Go4People Onderwijs op te gaan zetten. Zo’n vraag alleen al laat je gedachten heen en weer schieten van: “Ja, gaaf! Wat een eer” tot “eehhh maar wie zit er te wachten op mij?” In de maanden erna volgden vele gesprekken. Met het thuisfront, met de mensen van Go4People, met mensen uit mijn onderwijsnetwerk, met vrienden…

In al die gesprekken kwam een aantal dingen naar voren. Het meest gehoorde was toch wel: “Gaaf, wat een uitdaging! Dat past wel bij jou!” Nou, dat het een uitdaging was en is, dat staat vast. Maar het zal je niet verbazen; de twijfel slaat altijd toe. Kan ik dit echt wel? Wie zit er op mij te wachten? En hoe zit het dan met de inkomsten? Ik heb wel een gezin te onderhouden en kan geen risico’s nemen. Ik ga dan de zekerheid van een vast contract opgeven voor een open toekomst...

Maar in de gesprekken met Go4People werd heel duidelijk dat een paar doelen heel belangrijk zijn. We willen met elkaar het onderwijs helpen nog een stuk mooier te worden. Dat het nog meer past bij de ontwikkelingen van de tijd. Dat jongeren nog meer mogen groeien en hun plek vinden in deze maatschappij en deze wereld. En dat we dat samen doen met onderwijsmensen die met passie en kwaliteit hun werk uitvoeren. Dat we ze helpen om daar dicht bij te zijn en te blijven.

En die gesprekken maakten mij heel erg enthousiast. Het raakte aan mijn overtuiging dat het beste onderwijs gegeven wordt door kwalitatief goede mensen die gelukkig zijn. Het raakte aan mijn drive om met elkaar mens te zijn en in al je kwetsbaarheid met elkaar te blijven groeien en ontwikkelen. Het is voor mij een droom om bij te mogen dragen aan dat stukje groei… van leerlingen, van docenten, van OOP-ers, van teamleiders, van directeuren, van zorgcoördinatoren, van bestuurders… En nu kon ik zomaar in die droom stappen. En dus op 30 mei 2018 hakte ik de knoop door. Met de uitspraak van Paulo Coulho in het achterhoofd stapte ik uit de angst het vertrouwen in en schreef ik mijn ontslagbrief voor de school waar ik met zoveel passie 11 jaar had gewerkt.

De droom is begonnen: Go4People Onderwijs is een feit. Ken ik geen angst meer? Natuurlijk wel. Dat zou onmenselijk zijn. Maar we doen het met elkaar en via deze blogs en wat wij te bieden hebben aan het onderwijs hou ik jullie op de hoogte van de ontwikkelingen. Schroom niet mij te benaderen als je op zoek bent naar trainingen (voor bijvoorbeeld teams), coaching, inspiratiedagen of advies.

En wat Vincent van Gogh ooit zo mooi over schilderen zei, wil ik zeggen over het onderwijs: “Ik droom van prachtig onderwijs dus onderwijs ik mijn droom!”

Een mooie ontmoeting

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
zaterdag 28 maart 2020