Een mooie ontmoeting

Het is een mooie, maar frisse dag. Ik ben in het mooie Leiden en heb een afspraak met Farid.

Farid heb ik ooit ontmoet bij een agressietraining. Hij was de acteur en dus behoorlijk agressief. Maar ik was onder de indruk van zijn kwaliteiten als acteur en met name ook van zijn kwaliteit om te schakelen en het gesprek aan te gaan over wat er gebeurde in het moment. Het maakte dat de training raakte en dat ik er veel meer van leerde dan dat ik dit in een theorieboek zou hebben gelezen.

Wat het nog mooier maakte was de ontmoeting achteraf. We aten met het hele MT en hij at mee. We raakten in gesprek en zaten op dezelfde golflengte. We spraken af contact te houden.

En nu, met de start van Go4People Onderwijs nam Farid weer contact op. Hij wilde afspreken en dat moment was nu daar. Ik vertelde over de plannen, de droom en de visie van Go4People Onderwijs. Het onderwijs mooier maken en iets betekenen in de levens van jongeren, docenten, schoolleiders. We hadden ook een raakvlak toen het ging over depressie onder jongeren gedachten aan zelfmoord. Hoe ga je daar als school mee om? Wat kunnen we daar betekenen?

Het gesprek werd concreter. We maakten plannen. Er is een scala aan trainingen waar Go4People Onderwijs samen kan gaan werken met Farid. Agressietrainingen, functioneringsgesprekken, effectief communiceren met ouders, geven van feedback enzovoorts…

Prachtige kansen om onderwijsmensen te trainen hoe je elkaar als mens blijft zien en benaderen, ook binnen dit belangrijke werk. Om via dat mens-zijn goed en betekenisvol onderwijs te leveren. Want van gelukkige mensen leer je het meest.

Het was al een mooie dag, maar na deze ontmoeting was ie nog iets mooier…

 

Zelfsturing doe je samen
Dromen

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
zaterdag 28 maart 2020