Alexander van Hedel

Ik ben een betrokken, rustig, warm en open mens. En dat met een flinke dosis empathie, passie, leergierigheid en ontdekkingskracht. Een zelfstandige teamplayer en innovator, maar ook een tikkeltje eigenwijs, bruggenbouwer, introvert met het hart op de tong en eeuwige student van het leven.

Rollen

Leidinggevende en loopbaankundige: coach, mentor, trainer, biografisch en systemisch werker voor persoonlijke, team- en organisatieontwikkeling naar werkplezier, vitaliteit en winst.

Algemeen

Geboren en opgegroeid in Dinther (NB), verhuisd naar Veghel, en Schijndel, sinds 2016 woonachtig in Wijbosch, gemeente Meierijstad. In 2000 gehuwd met Natasja en vader van studerende zoon Brent (AV-specialisatie) en studerende dochter Mara (dierenartsassistent).

Werk

Mijn loopbaan ben ik begonnen in 1990, bij het Ministerie van Defensie als Marinier. Na vier jaar beëindigde mijn KVV-contract. Om in de burgermaatschappij te acclimatiseren heb ik nog twee jaar gewerkt als bouwvakker bij een metselbedrijf in Tilburg. Ik miste de overheid wel en ben in 1996 overgestapt naar het Ministerie van Justitie in het gevangeniswezen. Daar ben ik bedrijfskunde en beleidskunde gaan studeren. Na mijn studie ben ik doorgegroeid, o.a. in functie van begeleider, leidinggevende en trainer van interventieteams en afdelingshoofd van zorgmedewerkers. Werken met mensen, juist hen in beweging zetten, ontwikkelen en laten groeien gaf mij zoveel energie en inspiratie. Mede daardoor ben ik diverse trainingen en opleidingen gaan volgen op het menselijk vlak, zoals Mindfulness, Master practitioner & Master coach NLP, Human Profiling en loopbaanadvies/coaching. Sinds 2017 actief als trainer, coach en adviseur en in 2019 gestart als zelfstandig ondernemer met een eigen loopbaan fit-bureau waarin ik diverse loopbaantrajecten verzorg.

Specialismen

Mijn nieuwsgierigheid in de mensen, het faciliteren en begeleiden in de zoektocht naar je eigen drijfveren, je kernkwaliteiten en je energiebronnen, waarbij het snel helder wordt waar je ontwikkel of groeipunten zitten voor je loopbaan en leven. Ik laat je jezelf inspireren om deze ankers te managen, zodat je ze mag gaan inzetten, voor jezelf, je team en voor je organisatie. Ik leer je daarbij technieken en handvatten om je effectiviteit te vergroten. Het resultaat? Meer zelfvertrouwen, sterkere communicatie en meer balans in werk en privé. Jij verdient dat toch ook?

Vaardigheden

Een creatieve analist die gemakkelijk een strakke organisatie koppelt met grote betrokkenheid aan een wild idee. Ik houd ervan om mensen en teams in beweging te zetten naar de visie en missie van een bedrijf. Ik ben positief ingesteld en een snelle denker. Want als je doet wat je altijd al deed, krijg je meestal ook wat je altijd al deed!

Persoonlijk

Nieuwsgierig, verbindende levensgenieter die met beiden benen op de grond staat en toch filosofisch kan denken. Ik kan daarbij enorm genieten van mensen die durven in beweging te komen, op een andere manier dan wat ze gewoon gesproken doen, waarbij ze dingen ontdekken waarvan ze het bestaan nog niet kenden en het ook direct gaan gebruiken. Ik hou enorm van impulsieve gedragingen bij nieuwe ontdekkingen en uitdagingen zodat ze niet belemmerd kunnen gaan worden door andere overtuigingen. Overtuigingen zijn slechts gedachten, gedachten zijn geen waarheden en werken remmend op allerlei gebieden.

Passies

Hoe mensen als individu en mensen in groepsverband, in organisaties en familieverband bewegen, zowel fysieke als mentale bewegingen fascineren mij. Het zijn de aftakkingen vanuit inspiratiebronnen die mij de drijvende krachten van het leven geven. Ik geniet iedere dag weer van het leven. Dat kunnen dingen zijn als een heerlijk intens kopje koffie, een sparringsessie, maar ook van het klassiek alpinisme, mountain running. Helemaal intens is het voor mij als al deze elementen bij elkaar komen bv tijdens een extreme trektocht in Nepal naar de Mount Everest. Wat er dan gebeurt, vertel ik je graag nog eens.