Harry de Groot

Enthousiast en gepassioneerd mens. Creatief en gedreven om samen met anderen te werken aan uitdagende doelen. Deskundig binnen het domein van personeel- en organisatieontwikkeling.

 

Rollen

HR directeur, HR manager, HR project- en programmamanager, HR Consultant, teambegeleider en coach.

 

Algemeen

Opgegroeid als schipperszoon op een binnenvaartschip. Gestudeerd in Rotterdam, Rijswijk en Groningen. Met m’n gezin neergestreken in Dordrecht.

 

Werk

Sinds 1996 werkzaam als HR professional en organisatieadviseur. Kennis en ervaring in alle facetten van het HR vak, opgedaan in diverse HR rollen. Van advies, management tot en met directie. In Nederland, maar ook internationaal. Brede ervaring met opbouw en groei, maar ook met herstructurering en reorganisatie. Voornamelijk gewerkt in de profit sector, maar ook enkele jaren in de non-profit. Werkzaam geweest voor grote multinationals, maar ook het MKB.

 

Specialismen

Doorzien wat een organisatie nodig heeft en op basis daarvan het neerzetten van een op maatgesneden, integrale, professionele HR dienstverlening. Van het ontwikkelen van een peoplestrategie tot en met organisatie-inrichting en het neerzetten van een high performance team.

 

Vaardigheden

Oprecht geïnteresseerd in mensen en in staat om een omgeving te creëren waarbij medewerkers worden gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen. Maak gemakkelijk verbinding, op alle niveaus. In staat om breed gedragen innovatieve en pragmatische oplossingen te bedenken voor (complexe) organisatievraagstukken.

 

Persoonlijk

Warm, betrokken en oprecht geïnteresseerd. Nieuwsgierig en leergierig. Positief ingesteld, altijd op zoek naar groei en ontwikkeling, bij mezelf en anderen.

 

Passies

Reizen, muziek, bourgondisch dineren en sporten. Eigenlijk teveel om op te noemen, maar te weinig tijd om het uit te voeren. Bij voorkeur wel samen met anderen.