Irma Heuft

Positief, hartelijk en gedreven mens. Een geboren regisseur die snel een situatie analyseert. Eerder leiding nemen dan leiding geven. Een open communicator, met humor en gevoel voor de ander. Daadkrachtig, duidelijk en betrokken.

 

ROLLEN

Verbinder in het jeugddomein, regisseur in het creëren van moedige oplossingen in het onderwijs, sparring-partner in complexe problematiek waarbij kinderen in de knel zitten, gespreksleider in vergaderingen waar belangen tegenstrijdig zijn.ALGEMEEN
Geboren in Amsterdam en op mijn 14-e verhuisd naar Woerden. Gestudeerd in Maastricht en na een aantal jaar in Rotterdam gewoond te hebben, sinds 1994 woonachtig in Barendrecht. Moeder van 2 volwassen zoons.

 

WERK

Mijn loopbaan in 1988 gestart op stafposities in de gezondheidszorg. Van het kleinste ziekenhuis van Nederland (Diaconessenhuis Voorburg) naar het grootste ziekenhuis van Nederland – het Erasmus MC in Rotterdam. Daar mijn een eerste stap in het management gezet en in 2001 de overstap gemaakt naar de jeugdgezondheidszorg. Mee mogen werken aan de oprichting van Centra Jeugd en Gezin in de Regio Rijnmond. In 2011 de zorg uitgegaan en naar het speciaal onderwijs overgestapt. Daar heb ik ontdekt hoe belangrijk onderwijs is voor het zelfstandig opgroeien van een kind tot volwassene. In 2014 heb ik mijn eigen bedrijf IRMAkracht opgericht om in vrijheid en op mijn manier complexe problemen te kunnen oplossen.
De laatste jaren werkzaam in opdrachten als projectleider, coördinator en sinds 2018 ook als onderwijszorgconsulent.

 

SPECIALISMEN

In al mijn opdrachten altijd op zoek naar een gezamenlijk resultaat. Het jeugddomein heeft voor mij geen geheimen meer. Het antwoord op wat nodig is voor een kind is altijd al aanwezig – de kunst is om de juiste vragen te stellen.

 

VAARDIGHEDEN

Overzicht en rust creëren in complexe situaties waarbij verschillende belangen ervoor zorgen dat partijen niet tot overeenstemming komen. Ben in staat om op alle niveaus te communiceren. Vertrouw er altijd op dat we het eindresultaat bereiken. Ook al kan het soms even duren.

 

PERSOONLIJK

Zingeving – dat is mijn belangrijkste kernwaarde in alles wat ik doe. Werk en privé. Ik ben geïnteresseerd in de ander, sta stevig in mijn schoenen en heb een rotsvast vertrouwen in de goede afloop.

PASSIES

De stilte opzoeken in de natuur en in mijzelf, lezen en wandelen.