Judith Busscher

  

 

‘Loslaten betekent niet laten vallen, maar iemand de kans geven om op eigen benen te staan’. Ik geloof sterk in de eigen kracht van ieder mens.

Rollen

Persoonlijke coach, management-, jongeren- en jongvolwassenen coach, organisator, verbinder.

Algemeen

Ik werk graag met mensen en ben geïnteresseerd in de ander; wat maakt dat je zo bent, zo leeft en wat wil je bereiken? Ieder mens mag zijn wie hij of zij is; je bent uniek met jouw kwaliteiten. Vanuit die overtuiging wil ik het onderwijs voor leerlingen, docenten en leidinggevenden elke dag beter maken door hen te stimuleren, motiveren en ondersteunen.

Werk

Werken met kinderen en jongeren was iets wat ik al vroeg wilde gaan doen. Na mijn studie Engels en geschiedenis aan de lerarenopleiding in Zwolle heb ik ingevallen op een MEAO en MAVO en heb ruim 2 jaar als PR- en voorlichtingsmedewerker op de hogeschool Windesheim en bibliotheek Apeldoorn gewerkt. Na een opleiding tot Remedial Teacher (RT) kreeg ik een lesgevende baan als docent Engels en RT op een HAVO/VWO in Elburg. Oriëntatie op Leiderschap maakte wat bij mij los en na 7 jaar maakte ik de sprong naar teamleider onderbouw. Met de Master Educational Leadership in the pocket heb ik mijn werk theoretisch en praktisch goed kunnen onderbouwen. Als teamleider wilde ik graag mensen in mijn  omgeving ondersteunen en stimuleren en de opleidingen tot coach (foundation en practitioner) hebben daar mij enorm in geholpen. Ik genoot zo van de boeiende coachtrajecten dat ik heb besloten daar mijn werk van te maken en heb mijn  eigen coachpraktijk gestart: Coachlight.

Specialismen

Als docent, mentor, remedial teacher heb ik met mijn voeten in de ‘klei’ gestaan; ik weet wat lesgeven van je vraagt, tegen welke zaken je aan kunt lopen en hoe je dat aan kunt pakken. Ik heb veel onderwijsontwikkelingen in gang gezet en begeleid als teamleider. Daarin stimuleerde ik docenten om hun kwaliteiten te laten zien en in te zetten. Daarbij ga ik uit van gespreid leiderschap en is mijn inzicht in teamontwikkeling en coaching onmisbaar. Met beide teams vanuit de methodiek Professionele Leergemeenschap gewerkt dat tot gezamenlijke verantwoordelijkheid en zelforganisatie van het team leidt.

Vaardigheden

Ik luister goed naar wat de ander vertelt, vooral tussen de regels door, toon empathie waardoor ik verbinding krijg met de ander en zie wat de ander nodig heeft. Vanuit een helikopter-view kijk ik naar een organisatie, analyseer ik een cultuur analyseren en geef aan waar en wat er zoals speelt. Veranderingen in gang zetten, strategieën en interventies toepassen zijn onderdelen van mijn leidinggevende capaciteiten.

Persoonlijk

Ik ben getrouwd en samen hebben we 3 kinderen; 2 dochters en een zoon. Harderwijk, een mooie stad op de Veluwe, is onze woonplaats. Ik geniet van mijn gezin, familie en vrienden als ik voor hen kook, wandel, gesprekken voer en uitstapjes maak. Meditatie en zingeving brengen mij de nodige rust en balans in mijn actieve leven.

Passies

Het uitspelen van diverse typetjes en een rol spelen in een theaterstuk bij de Theaterwerkplaats Harderwijk is voor mij een geweldige uitlaatklep. Daarnaast lees ik graag, maak mooie reizen, werk ik in de tuin en ben actief in de kerk met het organiseren van alternatieve diensten.