Robert-Jan Jonker

Gepassioneerd, ambitieus, enthousiast, werk in vertrouwen met passie en bezieling.

Rollen

Adviseur, sparring partner, begeleider zelforganisatie, Baada Consultant, ondernemer, interim.

Algemeen

Opgegroeid in De Bilt, gestudeerd in Utrecht. Getrouwd met Christel en trotse vader van 2 jongens. Na 5 jaar samen wonen in Bilthoven verhuisd naar Dordrecht om te starten in het familiebedrijf.

Werk

Begonnen bij Pon´s Automobielhandel B.V. in 1999. Daar heb ik diverse interne functies vervuld bij zowel VW Bedrijfswagen als After Sales op afdelingen marketing, marktanalyse en productmanagement. In 2006 overgestapt naar OCD Nederland BV/ Bardahl NL. Daar vervulde ik diverse rollen in het familiebedrijf tot uiteindelijk manager bedrijfsvoering: aansturen team medewerkers en projecten geleid rondom organisatieontwikkeling, marketing-sales en finance.

Specialismen

Na m’n HTS (technische-commercieel) opleiding, heb ik een avondstudie Post HBO praktische bedrijfskunde gevolgd, aangevuld met management development programma en diverse trainingen op financieel, communicatie en sales. Inmiddels heb ik ruim 12 jaar ervaring in het ondernemen. Theoretische kennis aangevuld met veel praktijkervaring. Ondernemen is kansen benutten, valkuilen zien, tegenslagen verwerken, samen verder gaan in economisch goede tijden en als het tegenzit. Vooral niet opgeven!

Ik geloof dat als je je werk met passie en bezieling kan doen, je bedrijf mee laat groeien met de tijd en onderdelen de juiste aandacht geeft, je onderneming altijd bestaansrecht heeft. Een ondernemer in hart en ziel met ervaring op financieel gebied, marketing/ communicatie, management en coaching on the job. Ik houd van pragmatisch en gestructureerd werken om doelen te realiseren.                                         

Vaardigheden

Mensen motiveren en enthousiasmeren. Ik ben in staat om te communiceren met alle niveau’s. Oprecht geïnteresseerd en empathisch betrokken bij de mensen om me heen. Samen werken aan gemeenschappelijke doelen. Sterk in pragmatisch werken en managen met helicopterview. Brede interesse en ervaring op vele vlakken in het MKB.

Persoonlijk

Opgegroeid in De Bilt in een warm, hardwerkend ondernemersnest met kansen en ruimte om me te ontplooien. De liefde bracht me van Bilthoven naar Dordrecht. Gelukkig getrouwd en trotse vader van Maurits en Floris. Dit liefdevolle thuisfront stimuleert en motiveert me door te gaan en m’n pad te volgen.

Passies

Skiën in Oostenrijk, zeilen op de Friese meren, hardlopen overal waar het kan. Maar het zijn juist ook hele eenvoudige dingen in het leven waar ik blij van word: een goed glas wijn drinken met m’n vrouw en/of vrienden, een zoon die trots thuiskomt met een mooi schoolresultaat, onze jongste die helemaal blij op het voetbalveld loopt, of de beloning van een warme najaarsdag die precies in het weekend valt.