Thimo Kooiman

  

Beweging in mensenwerk. Een enthousiasmerende verbinder die naast anderen gaat staan om te helpen in beweging te komen of te blijven. Zodat het ‘stroomt’.

Rollen

Teamontwikkelaar, Personal Coach, Executive Coach, Trainer, Procesbegeleider en Mentor.

Algemeen

Geboren in Ermelo, getogen in Oud-Beijerland en Rotterdam, volwassen geworden en verder gegroeid in Gorinchem. Gevormd als vriend en vader met Dorine en onze 4 kinderen (waarvan er 3 thuis wonen en 3 afgestudeerd zijn) genieten wij dankbaar van het leven tussen de rivieren. 

Werk

Met een economische en bedrijfskundige opleidingsachtergrond heb ik meer dan 25 jaar ervaring als leidinggevende, project/programmamanager en adviseur op het snijvlak van organisatie- en mensontwikkeling. Vraagstukken die daar steeds als rode draad doorheen lopen: hoe blijf je in jouw kracht staan, hoe neem je authentiek positie in, hoe wordt je uitgedaagd en haal je het beste in jezelf en de ander naar boven? Dialoog en leiderschap zijn sleutelwoorden voor mij. In 2003 startte ik (PT) mijn eigen coachingpraktijk op en vanaf 2010 werk ik als zelfstandig ondernemer. 

Specialismen

Een bruggenbouwer en verbinder die snel ‘veiligheid’ creëert als voedings-bodem voor groei en verandering. Mijn geluksmomenten ontstaan wanneer ik kan bijdragen aan het (opnieuw) ontdekken van mogelijkheden en het losmaken van energie in (complexe) processen: ‘zodat leven gaat stromen’.

Vaardigheden

Luisteren, objectiveren van processen, inlevend, analytisch en pragmatisch. Focus op de kern van de zaak, waarbij ik de onderstroom snel naar boven laat komen.  Evenwicht brengen in relatie en resultaat. Oog voor verschillende belangen en behoeften en deze aan elkaar verbinden. 

Persoonlijk

Ik ben verbindend, vriendelijk confronterend, pragmatisch, met gevoel voor humor en graag relativerend. Eigenaarschap, transparantie en ‘samen’ zijn voor mij belangrijke uitgangspunten. Ik ben gericht op doel en resultaat en werk met respect voor verschillen. Ik geniet ervan wanneer beweging ontstaat.

Passies

Mijn gezin is een drijvende kracht. Lezen, muziek (als zanger en saxofonist) en (water)sport zijn voor mij bronnen van energie. In mijn vrije tijd ben ik het liefst op of aan het water. Oeganda heeft sinds 2015 een bijzondere plaats in mijn hart.