MTO

Meten van Werkgeluk

Mens en organisatie in harmonie, dat is wat Go4People nastreeft. Mensen in je organisatie maken het verschil. Als zij betrokken en bevlogen hun werk kunnen doen, in een organisatie waar ze worden gewaardeerd, ontstaan de mooiste en beste resultaten.

Dat is een mooi streven maar mensen zijn geen machines. Tal van factoren zijn van invloed op hoe zij zich voelen. Dus hoe zijn kunnen presteren.

Sommige mensen vertellen je als het niet goed met ze gaat of een conflict hebben met een collega. De meeste mensen houden dit voor zich en blijven daarmee rondlopen. Dat gaat invloed hebben op hun gedrag, relaties met anderen, werkplezier en productiviteit.

Dit zijn ongemerkt enorme kostenposten voor je organisatie. Gelukkig zijn er eenvoudige tools om te meten hoe het echt gaat met uw medewerkers.

Met de apps van onze partner Moodindicator meet je op reguliere tijden het werkgeluk. Naast het medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) geven met name de Geluksmeter (eerste 2 maanden gratis) en de Tevredenheidsmeter (voor de prijs van een kopje koffie per medewerker) u inzage in de hartslag van uw medewerkers en teams.

Investeren aan de voorkant, is op echte kosten besparen aan de achterkant!  Wij informeren u graag naar de mogelijkheden.  

Nieuw leiderschap en nieuwe organisatievormen

De wereld om ons heen verandert sneller dan ooit te voren. De verouderde werkomgeving en gedateerde wijze van sturing staan steeds vaker ter discussie. Niet voor niets is 66% van de medewerkers niet blij met z’n werk en z’n werkomgeving. Er is een duidelijke behoefte aan nieuw leiderschap, flexibele organisatievormen en een cultuur waarin ondernemerschap en samenwerking centraal staan.

‘Organisaties die zo werken zijn aantoonbaar bovengemiddeld succesvol’

Faciliterend leiderschap en werken vanuit vertrouwen zorgt dat mensen het beste uit zichzelf naar boven halen. Deze aanpak vergroot het (werk)geluk. Organisaties die werken vanuit deze overtuiging zijn aantoonbaar bovengemiddeld succesvol.

‘Als ondernemer krijg je meer tijd!’

En de ondernemer krijgt meer tijd om te ondernemen! Een team van vakbekwame, betrokken medewerkers is in staat werk uit handen te nemen. Te ontzorgen.

Het mes snijdt dan aan 2 kanten: blije, enthousiaste, betrokken werknemers en een ondernemer die meer tijd krijgt. Tijd om het bedrijf verder te ontwikkelen en nieuwe producten of diensten op de markt te brengen.

Deze transitie gaat veelal niet vanzelf. Een bedrijf dat al lange tijd werkt volgens de traditionele manier van werken zelf omturnen valt niet mee.

´Cultuur verandering is niet eenvoudig´

Het ontbreekt veel ondernemers aan kennis, daadkracht en tijd om cultuur binnen het bedrijf te veranderen. Het is immers vaak heel druk met de dagelijkse gang van zaken. En bovendien, waar begin je? Hoe pak je dit aan? Faciliterend leiderschap, hoe werkt dat? Is zelforganisatie wat voor mijn bedrijf?

Hoe creëer je tijd om de cultuur binnen je bedrijf te veranderen? Hoe laat je je bedrijf meegroeien met de veranderende omgeving? Een groter wordende groep mensen heeft veel meer behoefte aan vrijheid, zelf keuzes maken en zelfontplooiing.

Waar haal je de kennis vandaan om je bedrijf op gebied van personeel en organisatie te transformeren? Welke tools heb je nodig om je bedrijf aan te passen aan de veranderende omgeving? Hoe maak je de transitie van een HR (Human Resource) aanpak naar een HB style (Human Being) strategie, met bijbehorende inrichting, inspirerende cultuur en gedurfd leiderschap?

En de daadkracht? Verandering van binnenuit kost veel tijd en ook veel energie. Staan je mensen wel open voor verandering? Collega’s die al heel lang op eenzelfde manier werken zien veranderingen niet altijd als iets positiefs. ‘zo gaat het toch ook goed’...

Praktijkervaring bij vele bedrijven en wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat bedrijven waarin mensen ‘Human Being’ zijn in plaats van ‘Human Resource’ bovengemiddeld succesvol zijn. Deze stijl van leidinggeven geeft medewerkers vrijheid, vertrouwen en eigenaarschap. Dit als alternatief voor de traditionele command-and-control aanpak.

Succesvol kan vertaald worden in:

  • meer effectief,
  • winstgevender
  • Innovatief en direct kunnen anticiperen 

Onze kracht

Go4People heeft bewezen in staat ter zijn om uitgangspunten visie, cultuur en inrichting te vernieuwen. Dat kan organisatie breed zijn, maar denk ook aan intervisie, team coaching of mediation op een afdeling. Wij zijn een netwerkorganisatie met tal van krachtige, specifieke disciplines.

Wij hebben de kennis en ervaring in huis om met een integrale en multidisciplinaire aanpak uw organisatie wendbaar en toekomstbestendig te maken.

Go4People helpt mee met het ontwikkelen van het beleid, processen en instrumenten. Hoe we dat doen? Door open met u het gesprek aan te gaan. Samen te ontdekken wat uw vraagstuk is, waar u tegenaan loopt of waar u zoekt naar een klankbord.

Met altijd als doel:  gelukkige medewerkers en maximale klanttevredenheid.

Mensen bepalen namelijk het succes van uw organisatie. Kortom: Go4People!

Waarom meten van werkgeluk van uw werknemers?

4 domeinen van inzicht

Inzicht hebben op de bevlogenheid van je medewerkers. Optimaliseren van teamprestaties en het beste uit de mensen halen in het streven naar maximale klanttevredenheid. Online dashboard met realtime inzicht in het werkgeluk van jouw teams, waardevolle feedback en KPI’s. Eenvoudig, gemakkelijk, snel en betrouwbaar

 

Wat levert dit u op?

Meten is weten. Inzicht hoe medewerkers zich voelen geeft de mogelijkheid het gesprek aan te gaan en proactief te coachen.

Bevlogen en betrokken medewerkers is wat we beogen. Mensen die goed in hun vel zitten en werken met bezieling en toewijding hebben een direct positief effect op de prestaties van uw organisatie*.

Tevreden medewerkers dragen bij aan de bedrijfsresultaten en de bottom-line

*Deze resultaten zijn wetenschappelijk onderbouwd door o.a. Hay Group, Gallup, Forbes, Shawn Achor en HBR.

Expertise waarop je kunt vertrouwen

Nieuwste technieken

De data van medewerkers worden bewaard in een Nederlands datacenter conform de meest recente eisen en technieken. De privacy is gewaarborgd in lijn met de eisen van de GDPR.

Ondersteuning

Go4People heeft een team van vakspecialisten op het gebied van HR, (team)coaching en leiderschap. 

  • HR-specialisten met jarenlange ervaring op het gebied van strategisch en operationeel HR. Wij zijn aanvullend beschikbaar om te sparren en u verder te ondersteunen.
  • Diverse coaches op uiteenlopende vakgebieden helpen medewerkers met hun vitaliteit, persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en teambuilding. Het resultaat? Meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

Wij maken graag kennis, virtueel of op locatie, om met u te bespreken wat deze aanpak voor uw organisatie kan betekenen.

Contactformulier
Vul je naam in alsjeblieft!
Vul alsjeblieft je telefoonnummer in
Voer hier je bericht in