Model Baarda

Eerlijk en transparant belonen met model Baarda

Is de jaarlijkse salarisronde een bron van onvrede? Op zoek naar een manier om de daadwerkelijke bijdrage van medewerkers inzichtelijk te maken en de basis te laten zijn voor beloning? 

Het Baarda beloningssysteem helpt met een transparant, eerlijk en marktconform salarissysteem. Het uitgangspunt is dat beloning gebaseerd moet zijn op de toegevoegde waarde die een medewerker heeft voor de organisatie, niet naar de stoel waar hij of zij toevallig op zit.

Baarda doet dit met onderstaand model met acht rollen waarmee alle niveaus binnen organisaties worden uitgedrukt. Iedere rol kent daarbij 4 niveaus van bekwaamheid: junior, medior, volleerd en buitengewoon volleerd. We noemen dit de leerweg.

Dit ogenschijnlijk eenvoudige model maakt een snelle en eenvoudige implementatie mogelijk. In drie stappen wordt de organisatie meegenomen en het beloningssysteem geïmplementeerd:

  • Bestaande functies worden elk gekoppeld aan een van de 8 rollen, de zogeheten job matrix.
  • Iedere medewerker wordt ingedeeld in de leerweg gebaseerd op kennis, vaardigheden en probleemoplossend vermogen. Zo ontstaat de people matrix.
  • De job- en people matrix worden gekoppeld aan marktconforme salarisschalen.

In de bijbehorende portal worden alle resultaten vastgelegd en individueel beschikbaar gesteld aan de medewerker. Verder biedt de portal ook functionaliteit om talent- en performance management vorm te geven. Zodoende is er een gemeenschappelijke taal voor beloning en ontwikkeling en kunnen medewerkers meer regie nemen over hun ontwikkeling en loopbaan.

Go4People is Baarda partner

Het mensgerichte en transparante karakter van Baarda maakt dit systeem zeer geschikt voor zelforganiserende organisaties en is daarmee een goede aanvulling op de oplossingen van Go4People. Met 9 door Bureau Baarda gecertificeerde consultants zijn wij trots partner van Bureau Baarda en helpen we u graag bij het invoeren van een eerlijk, transparant, maar vooral ook wendbaar salarissysteem!

 

 

Contactformulier
Vul je naam in alsjeblieft!
Vul alsjeblieft je telefoonnummer in
Voer hier je bericht in