Clements Radenborg

Doelgericht, sterk, kwetsbaar, dromer en pragmaticus. Ik houd van mensen en kan er intens van genieten als iemand zichzelf ontmoet, overtreft en ik daar een steentje aan mag bijdragen.

Bekijk mijn profiel...

Onze Why

Nederland een beetje mooier maken, dat is onze Why. Daar doen we het voor. Maar waarom vinden wij dat belangrijk?

 

Het onderwijs verandert continu

Het onderwijs is continu aan veranderingen onderhevig. En in deze tijd spelen meerdere vraagstukken waar scholen mee worstelen. De maatschappij verandert, het werk verandert. En alles in een moordend tempo. De scholen en het onderwijs willen met de tijd mee. Is het nog wel van deze tijd dat elk uur 30 leerlingen in één lokaal allemaal hetzelfde moeten doen? En dat we dat dan 4, 5 of 6 jaar doen en dan sluiten we dat af met één landelijke toets per vak. Is dat werkelijk de graadmeter of een jongere op zijn 17e klaar is voor de maatschappij?

 

Differentiatie

Natuurlijk is onderwijs en ontwikkeling cruciaal voor jongeren om zich voor te bereiden op de toekomst! Maar niet voor niets wordt er veel gesproken over gepersonaliseerd leren, ICT in het onderwijs en Paul Rosemöller opende het VO congres van 2018 niet voor niets met de vraag of we alle examens wel op hetzelfde tijdstip en hetzelfde niveau moeten laten maken. Differentiëren is een groot thema in het onderwijs en de meeste scholen worstelen hier mee.

 

Ruimte en lef

Vrouw springt over ravijn

Het is heel goed dat het onderwijs meebeweegt met de tijd. En er is veel meer ruimte en tijd binnen de wet dan veel scholen denken. Er is lef voor nodig om in je school vernieuwingen door te voeren. En niet alles hoeft over-georganiseerd te zijn! Met wat chaos komt er veel creativiteit naar boven en dat is iets wat heel hard nodig is binnen deze tijd van snelle veranderingen. Zeker bij leerlingen! We leiden ze immers op voor beroepen die nog helemaal niet bestaan. De bizar snelle ontwikkelingen met de technologie en robotisering gaat veel banen doen verdwijnen en andere banen doen ontstaan. Creativiteit en flexibiliteit zijn daarbij een absolute must.

 

Leiderschap 

Leiderschap, voorbeeld, voortouw, voortrekkersrol

Maar hoe hou je je dan staande en ga je toch mee in die vernieuwing en onafwendbare verandering? Dan gaat het om goed leiderschap. Zowel bij de leerlingen zelf over hun leerproces, als over de docenten in hun leidinggeven aan leerprocessen. Maar het gaat ook over leiderschap in een school. En binnen dat leiderschap gaat het altijd om de mens zelf. Weet jij wie jij bent en waar jouw talenten en krachten liggen? En hoe zet je die in binnen de opdracht die jij hebt? En hoe verhoud jij je ten opzichte van de mensen om jou heen? Waar je een verantwoordelijkheid voor hebt?

 

Go4People Onderwijs

Go4People Onderwijs wil zich ten diepste daar op richten. Door middel van trainingen, coaching, inspiratie op zoek naar die kern binnen die zo ontzettend belangrijke opdracht van het onderwijs. Het gaat om de mens, het gaat om jou! Want van gelukkige mensen leer je echt de mooiste dingen!

 

Wij hebben momenteel nog geen partners in het Onderwijsdomein. Ben je geïnteresseerd in een samenwerking? Wij geloven dat delen het nieuwe vermenigvuldigen is en zijn een netwerkorganisatie met de volle overtuiging dat alleen organisaties die samenwerken de toekomst aan kunnen.

Neem contact met ons op!