Inge Meijer-Siersema heeft een mobiele spreekkamer: een gerenoveerde bus met een coachingsruimte om mensen letterlijk en figuurlijkin beweging te krijgen. Ze noemt hem zelf ook wel haar rooi monsterke. Hij brengt passagiers moeiteloos naar een natuurbestemming naar keuze, zodat ieder (zeker tijdens de coronacrisis) nog lekker even een frisse neus kan halen.

Inge vertelt dat het idee voor de bus voortkwam uit de vraag hoe ze mensen achter hun scherm vandaan kon halen, om af en toe naar het bos toe te gaan. “Ik ben ervan overtuigd dat de natuur een helende werking heeft, en dat wilde ik graag combineren met coaching. Toen kwam ik op het idee om mensen op te halen! Dat is voor beide efficiënter en maakt het makkelijker om ergens naar toe te gaan waar we kunnen wandelen. Wandelen alléén is al heilzaam, en alles wat ik dan toevoeg, doet nog meer!”, zegt ze lachend.

Stiekem is de bus ook een cadeautje voor haarzelf. Want eerlijk is eerlijk, het is toch een stuk prettiger om te werken op een plek met uitzicht op een mooi heideveld, dan in een saai kantoorpand. Het rooi monsterke heeft helaas al wel zijn eerste schade opgelopen. Inge: “Ik had de bus geparkeerd in een parkeerplaats onder een gebouw in Houten, maar toen ik weg wilde rijden, leek de uitgang me een stuk lager dan wanneer ik erin kwam. Maar goed, ik was er binnengekomen, dus dan zou ik er ook uit moeten kunnen komen. Helaas kwam ik er pas na wat krassen en vooral een erg hard geluid achter dat er een tweede doorgang was.” De bus heeft dus zijn vuurdoop meegemaakt en is klaar om mensen naar bestemming te brengen.