Na ruim twee jaar als ‘eencellige’ groep met elkaar te zijn opgetrokken was onze groep zo groot dat het moment was gekomen om te delen. Een groeibeweging die we ons van meet af aan hadden voorgesteld. Een netwerk te bouwen bestaande uit een groep professionals met een hart voor mensen en organisaties. En om dat te kunnen als netwerk, realiseerden we ons heel goed dat dit besloten moest zijn in ons eigen DNA: met een hart voor elkaar en onze eigen organisatie: Go4People. Het gaat bij ons om het als community samen ondernemen. Daarbij willen we bijdragen aan dingen die er toe doen. Wij willen Nederland een beetje mooier maken. En om dit te kunnen doen willen we elkaar, als lid van de community, sterker maken. Elkaar laten excelleren.

Bij onze eerste splitsing kregen we cel Noord en cel Zuid. We gaven dit vorm met een ritueel waarin we ons letterlijk, in een ruimte, los maakten van elkaar en twee nieuwe cellen vormden. Een zeker afscheid maakte daar deel van uit. Daardoor kon er ook sprake zijn van een nieuw begin. Als cellen los van elkaar, maar ook nog steeds met elkaar verbonden.

Nadenkend over dit proces ontstond de gedachte om onze cellen een bomennaam te geven. Ons verlangen is immers om het netwerk van Go4People over heel Nederland en wellicht ook België vorm te geven. Dat laat zich niet meer vangen in ‘noord -zuid.’ Wanneer je nadenkt over bomen zou je misschien geneigd zijn om dit als losstaande elementen te zien. Misschien bij elkaar in een park of bos. Maar niets is minder waar. Bomen zijn via hun wortels met elkaar verbonden. Communiceren met elkaar. Voeden elkaar. En soms zijn ze zelfs onvriendelijk tegen elkaar… Maar bovenal is er gezamenlijkheid. Bomen zijn onmisbaar in het ecosysteem van de onze aarde. Together we stand … divided we fall …

De eerste bomennaam is reeds gekozen. Celgroep ‘noord’ is daarmee celgroep ‘Olijf’ geworden. De Olijfboom is een oersterke boom en staat symbool voor vrede, liefde en trouw. Wij hopen als celgroep deze naam met waardigheid te mogen uitdragen in ons denken, voelen en handelen.

Op YouTube een prachtig kort filmpje over het Wood Wide Web.