Sinds kort heeft Go4People, cel Olijf, een nieuw lid: Irma Heuft. Irma is 55 jaar, woont in Barendrecht en heeft 2 jongvolwassen zoons.

Na haar studie Gezondheidswetenschappen in Maastricht heeft Irma ruim 20 jaar in de zorgsector gewerkt in staf- en managementfuncties bij verschillende ziekenhuizen en de jeugdgezondheidszorg. In laatstgenoemde sector heeft ze mede aan de basis gestaan van Centrum Jeugd en Gezin in de stadsregio Rotterdam.

In 2011 heeft zij de overstap gemaakt naar het speciaal onderwijs. Zij maakte als directeur van de ambulante dienst cluster 3, de start mee van Passend Onderwijs. Zo heeft zij van dichtbij gezien en ervaren hoe belangrijk het voor een kind is om specifieke begeleiding in het onderwijs te kunnen krijgen om op te groeien tot een gezonde en zelfstandige volwassene. Daar een bijdrage aan te mogen leveren is wat zij het liefste doet.

In 2014 heeft Irma haar bedrijf IRMAkracht opgericht. Zij werkt veelal in het sociaal domein, in opdracht van gemeenten om knelpunten tussen onderwijs en zorg op te lossen. Daarnaast is zij sinds maart 2018 werkzaam als onderwijszorgconsulent. Ouders, scholen, samenwerkingsverbanden, iedereen die vastloopt in het regelen van de juiste onderwijsplek voor een kind kan een beroep doen op een onderwijsconsulent. Met al haar kennis en ervaring zet Irma zich, samen met haar collega’s, in om die beste onderwijsplek voor elk kind te vinden.

Haar motto is dat complexe problemen bij kinderen om moedige oplossingen vragen. Oplossingen die je in de regel alleen met elkaar kunt realiseren. Het is altijd de moeite waard om voor dat ene kind het verschil te maken.

Irma heeft in de afgelopen jaren haar eigen ‘IRMAmethode’ ontwikkeld. Daarin beschrijft ze hoe je in zeven logische en behapbare stappen complexe problemen rondom een kind tot een goed einde brengt. Het is haar missie is om alle onderwijsprofessionals in Nederland dit 7 stappenplan te leren.