Mijn naam is Margreet Pot en ik ben sinds januari jl. een van de leden van Go4People, die Nederland een beetje mooier wil maken. Ik hoop dat te doen door mijn ervaringen als zelfstandig organisatieadviseur te delen met de andere leden van Go4People, van hen te leren en me via mijn opdrachten in te zetten voor organisaties waar de mens en de bedoeling weer centraal mogen staan.

Ik loop al heel wat jaartjes mee in allerlei, voornamelijk HR rollen, in het publieke domein en zag tot mijn grote schrik nog vaak een inrichtingsmodel uit de vorige eeuw met veel hiërarchie, bureaucratie, grote regelafdelingen en ontzettend veel geld dat naar het perfectioneren van deze systeemwereld gaat. Gelukkig zie ik ook dat het tij keert en anders denken op gang begint te komen op alle niveaus in organisaties. In mijn opdrachten probeer ik dan ook om nieuwe vormen van organiseren te realiseren, waarbij hiërarchie en bureaucratie plaats maakt voor zelforganisatie en veranderingen niet tot stand komen door ze van bovenaf te op te leggen maar door betrokkenheid en participatie van alle medewerkers. Ik hoop van harte dat ik samen met de leden van Go4People, ieder vanuit eigen expertise en vanuit een positief mensbeeld deze beweging verder in gang kan zetten.

Ik heb in Afrika gewerkt waar ik als trainer een bijdrage aan de zelfredzaamheid van kleine ondernemingen heb mogen leveren. Mijn tijd in Afrika heeft me geleerd niet snel te oordelen, respect te hebben voor andere meningen en weerstand te begrijpen. Het heeft me ook geleerd te relativeren. Deze ervaringen helpen me bij complexe veranderingen in organisaties maar ook simpelweg bij het in gesprek gaan met de ander. Ik vind een goede sfeer belangrijk maar ga eerlijke feedback ook niet uit de weg. Door samen te werken met anderen, kan ik meestal een gemeenschappelijk doel bereiken.

Naast mijn werk als adviseur ben ik ook schrijver. In 2012 publiceerde ik de roman Perfect Getal en in februari 2021 komt mijn roman Ubuntu uit.