Go4People Onderwijs; Het eerste jaar

Een spannende stap, omdat het een nieuwe stap was, maar ook omdat we vanuit onze passie iets moois willen doen voor het onderwijs in Nederland. Niet vanuit de gedachte dat wij wel eens even gaan veranderen wat er allemaal niet goed is, maar aansluitend bij de passie van vele onderwijsmensen kijken naar wat wij extra kunnen brengen aan inspiratie, kennis, kunde en advies.

Het eerste jaar was een mooie reis! Een reis met heel veel ontmoetingen, waar mensen uit de onderwijswereld zinvolle ontmoetingen hadden met mensen uit andere sectoren. Een reis waarin wij mooie klussen mochten doen en nieuwe inzichten kregen. Een reis waar we veel geleerd hebben en waar we anderen wat mochten leren!

Het eerste jaar begon met een opdracht op een school in de Bijlmer. Een interimklus in een hele mooie sociale omgeving. Dit project duurde het hele schooljaar en we hebben ons steentje kunnen bijdragen in visieontwikkeling op onderwijskundig gebied en werkgeluk op het vlak van leiderschap.

Maar er was meer! We mochten tevens een bijdrage leveren aan de nationale schoolleiderstop, hebben schoolleiders gecoacht, teamcoaching gedaan, workshops gegeven over onderwerpen als scrummen en zingeving en er was onze inbreng aan de module zelfsturing in het onderwijs van de Dyade Academie. 

We kijken terug op een mooie start van Go4People Onderwijs en blijven ervoor gaan om het onderwijs in Nederland een stukje mooier te maken!

Persoonlijke ervaringen van Gert

Welke momenten in het afgelopen jaar zijn je bijgebleven ?

Er zijn natuurlijk meerdere ervaringen, maar dit herinner ik me nog goed: ik was gevraagd om een bijdrage te leveren aan de module zelfsturing in het onderwijs van de Dyade Academie. Dit vond plaats in de Erasmus Universiteit van Rotterdam en was bedoeld voor bestuurders en schoolleiders. Wat mij in ieder geval is bijgebleven, is dat ik het erg spannend vond, omdat het een nieuwe tak van sport voor mij was. We hebben het vooral gehad over onze passie voor het onderwijs en dat leverde mooie gesprekken op. Als je vanuit je hart iets moois deelt of doet met anderen, dan komen daar altijd mooie gesprekken uit. Je hoeft niet alles te weten, want je passie delen levert al heel veel op.

Waar ben je trots op?

Ik ben er trots op dat ik de stap genomen heb om van loondienst over te stappen naar het avontuur met Go4People. Het geeft me een enorm gevoel van vrijheid en dat vind ik bijzonder. Daarnaast verruimt het mijn blik enorm, mijn netwerk groeit danig en ik maak kennis met meerdere scholen en onderwijsinstellingen. Het bevrijdt mij als persoon, ik leer er ontzettend veel van en kan deze eigen verrijking weer doorgeven aan anderen.

Hoe zie je het volgende jaar voor je?

Komend jaar wordt spannend. We zijn al een eind op weg. Ik zou graag het netwerk van de onderwijstak verder uitbreiden. Daarnaast kijk ik uit naar het geven van mooie trainingen en workshops. Heel graag zou ik een samenwerking tot stand willen brengen met het SRVO (schoolleidersregister).