Aan de slag met gelukscompetenties in Semco Stijl!

Het belang en de voordelen van geluk op de werkplek wint gestaag terrein. Eigenlijk vreemd dat het zo lang heeft geduurd eer organisaties en bedrijven inzagen, dat geluk daadwerkelijk rendeert. En het betaalt zich uit in 21% meer productiviteit, 45% minder verloop en 37% minder ziekteverzuim. 'Sturen op geluk' als businessmodel.

Maar, laten we onze ogen niet sluiten voor de 25% van alle medewerkers, die last hebben van chronische vermoeidheid en stress. En blijf je gelukkig bij aanhoudende werkdruk of een slecht functionerende leidinggevende? Dus rijst de vraag hoe je bevlogen en gelukkige medewerkers creëert?

In onze visie door andere competenties te ontwikkelen als aanvulling op de vereiste klassieke competenties. Want is het niet merkwaardig dat we wél ons doorzettingsvermogen moeten vergroten – om ook onze doelen te halen tijdens periodes van veranderingen en tegenslagen – maar ruimte om herstellingsvermogen te ontwikkelen, om even bij te komen van deze werkdruk, heeft geen prioriteit. Dat mogen we in onze eigen tijd doen. We worden wél getraind in kostenbewustzijn, maar niet in geluksbewustzijn. We worden beoordeeld op stressbestendigheid, maar niet op onze competentie om te kunnen ontspannen op het werk.

Alleen als er logisch tegenwicht wordt geboden kunnen we nog lang en gelukkig werken. Een tegenwicht, waardoor er weer sneller sprake is van balans. En dat betaalt zich uit. Tijd dus voor nieuwe competenties. Gelukscompetenties.

Interessant is ook welke gelukscompetenties Ricardo Semler, die werkgeluk op de agenda heeft gezet in zijn onderneming, heeft toegepast. Hoe is het hem gelukt om werkgeluk centraal te stellen in combinatie met zelfsturende teams, zelfs in tijden van crisis?

Programma:

13.00 uur: Inloop

13.30 uur: Opening door dagvoorzitter en Semco Stijl consultant Els Putker

TED inspiratie talks:

  • Hoe je met werkgeluk kunt floreren - Wat we kunnen leren van Ricardo Semler, Experius en Riksja Travel als business case - door Semco Stijl consultant Veronique Kilian
  • Hoe Experius werkgeluk werkelijkheid maakt, door Experius Chief Happiness Officer Evelien Veenman, top 3 winnares HR Talent of the Year
  • Waarom rouw opening geeft voor geluk - door Semco Stijl consultant John Sas

14.45 uur Keuze uit een carrousel van gelukscompetenties, zoals

  • Positiviteitsvaardigheid: hoe krijg je een team in beweging met een positieve mindset? - door Semco Stijl consultant Clements Radenborg
  • Spelen - It's all in the game! Hoe je door spelen de performance verbetert - door Semco Stijl consultant Els Putker
  • Vitaliseren - Meet je vitaliteit! - door vitaliteitskundige Marion Hoskens Geluksbewustzijn - Wat is de weg naar geluk en wat staat geluk in de weg? - door Semco Stijl consultant John Sas
  • Opleiding tot Werkgelukdeskundige, het beroep van de toekomst! - door Semco Stijl consultant Veronique Kilian
  • Out-of-the-box Denken - de ideeën en het werkgeluk rijzen de pan uit! - door Semco Stijl consultant Karin van Noort

17.30 uur Afsluitende netwerkborrel

Ben je benieuwd naar één van de workshops, of wil je verder praten over het thema? Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op!