Wat een mooi initiatief van Karin en Els. En wat een mooie manier om theoretische kennis en praktijkervaring over zelforganisatie in een workshop met ons te delen. Typisch Go4People zou ik eraan toe willen voegen. Want dit is daadwerkelijk invulling geven aan onze HOW: het faciliteren van samenwerking en groei.

Het thema zelforganisatie is natuurlijk een hot item en sluit nauw aan bij de visie en het werkterrein van Go4People. Deze workshop was voor de meesten van ons een eerste kennismaking met de verschillende aspecten van zelforganisatie. Wat de middag zo aantrekkelijk maakte, was de afwisseling, de wisselwerking en de onderlinge interactie. En niet in de laatste plaats de gestructureerde opbouw, aangevuld met herkenbare voorbeelden bij onderwerpen als transactionele analyse, basiswaarden voor zelforganisatie, teamdynamiek en het inrichten en faciliteren van veranderingen.

De workshop was van het begin (leuke chaos bij het vouwen van vliegtuigjes) tot het einde (de toelichting op het SemcoStyle model) meer dan geslaagd. Na afloop was er nog een gezellige borrel, waar we nader kennis hebben kunnen maken met onze nieuwe leden, Irma en Loek. Al met al een aangename dag: goed georganiseerd, inhoudelijk uitstekend en fijn om elkaar weer te zien en spreken.

Is er dan geen enkel minpuntje? Vooruit…de enorme file op de terugweg, al kon deze mijn goede gevoel niet wegnemen. Zeker niet in de wetenschap dat er een vervolg komt op deze workshop. Daar wil ik graag weer bij zijn, omdat het ons als community sterker maakt en breder inzetbaar. En zo kunnen we Nederland alweer een beetje mooier maken!

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in de Go4People Community? Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen of ben je ZZP-er en wil je je aansluiten? Neem contact op en we maken graag kennis.