Wereldwijd zijn 68 miljoen mensen op de vlucht. Deze migratiestroom van mensen is alleen maar groter geworden. 

Wij, Movement on the Ground & Fred Foundation organiseren een Purpose Programma; reizen naar Lesbos met als doel:

  • het vergroten van draagvlak voor en empowerment van vluchtelingen.
  • het creëren van betekenisvollere organisaties door een cultuur van meer openheid, diversiteit en inclusie.

 Wie is onze doelgroep:

  • Bedrijven; MKB; onafhankelijke ondernemers (DGA’s), Familiebedrijven, Corporates: algemeen management, innovatie-/productmanagers, HR-managers, CSR-managers
  • Maatschappelijke instanties; aandachtsgebied vluchtelingen, semi-overheid & gemeentes

Wat brengt dit programma:

De deelnemer is in staat middels opgedane inzichten, kennis en vaardigheden zijn omgeving op een overtuigende en inspirerende wijze te betrekken om:

  • De maatschappelijke rol van organisaties te vergroten (social responsibility door het vergroten van inclusie en ondersteunen van vluchtelingen) bijv. vluchtelingen als arbeidskracht inzetten.
  • Zingeving en trots binnen organisaties vergroten en deze klaar te maken voor de toekomst; goed begrip van, en hoe je kan inspelen op, een sterk groeiende (doel)groep vluchtelingen in onze samenleving.

Wat is het profiel van mensen die we mee willen vragen?

Deze reis is voor daadkrachtige mensen met een open heart en mind. Je voelt je verbonden met de medemens op de vlucht en wilt een maatschappelijke bijdrage leveren.

Iedere deelnemer brengt zijn unieke persoonlijkheid, achtergrond en expertise mee. Dit leidt tot verrassende ideeën en onconventionele bijdrages aan het vluchtelingenvraagstuk. Zo is ook Movement on the Ground ontstaan. Kijk voor hun inspirerende verhaal deze TEDx-talk:

 

Tijdens de reis komen allerlei thema’s voorbij zoals inclusiviteit, veerkracht, gelijkwaardigheid en leiderschap. Thema’s waar ieder mens en iedere organisatie mee te maken heeft. Wanneer deze thema’s aanspreken, dan is deze Journey een uitgelezen kans om jezelf en jouw organisatie te verrijken. 

Ben je geïnteresseerd? Download de flyer en meld je aan!