Als je vitaal bent, haal je meer plezier uit je werk. Een synoniem voor vitaliteit is ook wel veerkracht. Iemand met veerkracht voelt zich energiek en mentaal en fysiek in staat om te ondernemen en te doen wat hij of zij ook wìl doen. En voel je je vitaal dan geven de mensen om je heen je meer energie dan dat het kost. Je hebt dan ook meer ruimte voor geluk op de werkvloer, wat fijn is voor de werknemer én werkgever.

 Een gebrek aan vitaliteit bij werknemers daarentegen kan leiden tot ziekteverzuim. Het ervaren van spanning, concentratieproblemen of lichamelijke klachten zorgt ervoor dat ze niet optimaal kunnen presteren. De aandacht gaat dan uit naar de eigen klachten en ze staan minder open voor contact met andere mensen, wat weer belemmerend kan werken op het vervullen van je taken. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij stress; een energievretende aangelegenheid. Ook door communicatieproblemen binnen een bedrijf kan het werkplezier stagneren, waardoor de opbrengsten achterblijven. De focus gaat dan naar blokkades en dat kost extra veel energie.

Hoe herken je een gebrek aan vitaliteit binnen jouw bedrijf?

Als medewerkers niet lekker in hun vel zitten kan dit leiden tot vitaliteitsverlies binnen het bedrijf. De oorzaak kan zowel privé- als werkgerelateerd zijn, maar beiden werken belemmerend. Een gebrek aan vitaliteit is het gevolg van een verstoring van de persoonlijke balans tussen voeding, beweging, zingeving en stress. In de kern van deze vier elementen bevindt zich je hart, je persoonlijkheid. Pas bij een goede balans tussen deze vier kun je als persoon in je kracht komen en stralen. Je hebt daarmee ook meer aandacht voor het werk, aangezien klachten deze aandacht niet meer wegnemen.

Hoe kunnen organisaties investeren in vitaliteit?

Door het inzetten van een vitaliteitscoach. Dit is mogelijk in een abonnementsvorm, waarbij de coach als sparringpartner fungeert. Vaak begint vitaliteit binnen een onderneming bij het management. Wanneer zij de toegevoegde waarde van vitaliteit zélf hebben ervaren, kunnen ze dit uitdragen binnen het bedrijf.

Vitaliteit houdt dus meer in dan alleen bewegen en gezond eten. Het gaat erover dat je met een goede lifestyle jezelf en je hart voedt, waardoor je je ware passie kan vinden. Op de werkvloer komt er meer energie vrij, waardoor je niet alleen inzet toont maar ook initiatieven neemt om uiteindelijk meer plezier in je werk te kunnen ervaren. Vitaliteit van medewerkers resulteert in een vitaal bedrijf. Klinkt als een win-winsituatie.