Met elkaar de juiste stappen zetten
Het woordenboek zegt over mobiliteit: “Het beweeglijk zijn of de mate waarin iets of iemand zich beweegt”. Vanuit de context van de arbeidsmarkt zien we hierin twee belangrijke elementen.
 
Ten eerste het beweeglijk zijn, oftewel, ‘er klaar voor zijn‘ om te bewegen. En ten tweede het daadwerkelijke bewegen, dus actief bezig zijn richting ander werk. Het eerste is vooral een mentaal aspect, het tweede meer actiegericht.
 
In de traditionele HR-taal spreken we bij mobiliteit van alle activiteiten rondom in-, door- en uitstroom. Daarbij horen ook zeker persoonlijke ontwikkeling, talent- en performance management, flexibele samenwerkingsvormen, coaching en van werk-naar-werk begeleiding. De laatste jaren komen daarbij ook nog ontwikkelingen als de vitale organisatie, werkgeluk en Human Being management.

In haar moderne versie omvat mobiliteit dus alles om mensen arbeidsfit te maken en te houden. Gedurende een werkend leven steeds de juiste stappen te laten nemen. Daar als organisatie handen en voeten aan geven vraagt om een brede kijk op het vakgebied en een samenhangende, planmatige inzet van middelen en instrumenten. Voeg daaraan toe een positieve, mensgerichte instelling en je komt uit bij Go4People.

De zelfstandig ondernemers die samenwerken onder de naam Go4People brengen een breed scala aan kennis en ervaring in, waardoor voor analyse, advisering en uitvoering steeds de juiste mix ingezet kan worden. 
 
Flexibel, gedreven en mensgericht, dat kenmerkt de aanpak van Go4people.

Behoefte aan meer informatie?
 
Contactformulier
Vul je naam in alsjeblieft!
Vul alsjeblieft je telefoonnummer in
Voer hier je bericht in