De ontwikkeling van Zelforganisatie is bij tal van bedrijven volop gaande en we horen en lezen er fantastische verhalen over. Dat betrokken medewerkers beter presteren omdat ze meer vertrouwen en verantwoordelijk krijgen. Dat er sprake is van meer samenwerking en transparantie en dat (financiële) resultaten verbeteren. Die signalen prikkelen en roepen steeds vaker serieuze interesse op.

Maar zomaar meegaan met een trend is niet verstandig. Bij veranderingen als deze gaat het over het maken van duidelijke onderbouwde keuzes en handelen vanuit de juiste intentie. Dus voordat je begint, dien je jezelf een aantal vragen te stellen.            

  • Waarom wil je een hiërarchische organisatie transformeren naar Zelforganisatie?
  • Welke redenen liggen ten grondslag aan deze keuze?
  • Waar liggen volgens jou kansen en welke valkuilen liggen op de loer?
  • Verhoog je hiermee daadwerkelijk het werkplezier, de prestaties en je imago als werkgever?

Belangrijke vragen, want Zelforganisatie vraagt om commitment, vertrouwen, kaders en samenwerking. Zowel het management als de medewerkers stappen in een nieuwe wereld. En dat is wennen!

Om deze transformatie succesvol te laten zijn, moet het gehele proces zorgvuldig doorlopen worden. Pas dan kan Zelforganisatie het juiste antwoord zijn op dilemma’s die opgelost moeten worden.

Go4People heeft inmiddels diverse organisaties succesvol begeleid in dit proces. Aan de basis van deze goede resultaten ligt de Go4People Way of Working. Binnenkort geven wij op deze site (onder downloads) met een praktijkcase een inkijk hoe wij het proces naar Zelforganisatie aanpakken.

Zelforganisatie is altijd maatwerk, maar met dat artikel krijg je een goed beeld van de werkwijze die wij hanteren. 

Wil je weten hoe wij werken?

Contactformulier
Vul je naam in alsjeblieft!
Vul alsjeblieft je telefoonnummer in
Voer hier je bericht in