Maria Smeets

100 % mensenmens, oprecht geïnteresseerd in mensen en altijd op zoek naar diepe verbondenheid. Ondersteunend, motiverend, vertrouwen schenkend.

Rollen

Vitaliteitscoach, stresscounselor en workshopbegeleider op het gebied van gezonde leefstijl en duurzame inzetbaarheid. Gids voor gezond leven en plezierig werken. Ik begeleid mensen om hun zelfregie te kunnen terugpakken op gebied van gezondheid en welzijn.

Algemeen

Opgegroeid in een heerlijk bosrijk Limburgs dorp. Daarna lonkte het levendige Amsterdam waar ik alweer 35 jaar heerlijk woon. Getrouwd met Peter en moeder van 2 volwassen kinderen, Liza en Sam.

Werk

Het coachen van personeel met burn-out en leefstijlgerelateerde klachten zodat ze weer sterker en meer in balans hun werk kunnen gaan oppakken.

Daarnaast verzorg ik binnen bedrijven workshops over stressmanagement en het op een natuurlijke manier implementeren van een gezondere leefstijl.

Specialismen

Echt genezen is niet het symptoom bestrijden maar de oorzaak aanpakken.

De integratieve aanpak maakt dat alles wat jou kan versterken aandacht krijgt: stressmanagement, voeding, slaap, beweging, bezieling, motivatie, grenzen bewaken en bewust prioriteiten stellen komen aan de orde. Op een inspirerende, versterkende en ondersteunende manier help ik mensen hun eigen gebruiksaanwijzing te leren kennen om gezonder en gelukkiger door het leven te kunnen gaan.

Vaardigheden

Opleiding tot Vitaliteitscoach, Trainer Hormoonfactor en Stresscounselor gedaan. Wat heeft iemand fysiek en geestelijk uit balans heeft gebracht? Daar ligt vaak ook het antwoord hoe weer meer terug in balans te komen. Gedegen vakkennis op het gebied van leefstijlgeneeskunde, jarenlange coaching-ervaring en mijn intuïtieve vermogens maken dat we vrij snel tot de kern komen en stap voor stap kunnen bouwen aan herstel.

Persoonlijk

Heb zelf ervaren hoe het is om na een lange periode van stress en minder gezonde keuzes serieuze gezondheidsklachten te ontwikkelen. Gelukkig ook ervaren dat je dit alles weer kunt omkeren door bewustere en gezondere keuzes te maken. Dat was voor mij de aanleiding om er nog dieper in te duiken en de opleiding tot Vitaliteitscoach en Stresscounselor te doen zodat ik met goed onderbouwde kennis nu ook andere mensen kan begeleiden hun eigen zelfherstellend vermogen te versterken.

Passies

Heerlijk veel buiten zijn met mijn zwerfhondje Hendrik en bewust genieten van elk seizoen. De zachte, sensitieve kracht in mij finetunen met Qigong en de bikkel in mij versterken met de vechtsport Krav Maga. Veel tijd voor familie en vrienden en dan vooral aan onze lange bourgondische eettafel. Heerlijk.