PieterJan van den Akker

Mijn werk draait altijd om de ontwikkeling van mens en organisatie. Hoe creëer je de optimale omstandigheden om te komen tot de ontwikkeling van mensen en hun kwaliteiten en hoe komen deze de organisatie ten dienste? Ik doe dat door de verbinding aan te gaan, te luisteren, oprecht benieuwd te zijn en mensen te helpen hun eigen volwassen keuzes te laten maken.

Rollen

Interim HR-manager en adviseur, trainer, begeleider, (team) coach en verbinder.

Algemeen

Ik woon met veel plezier in het midden van het land in Amersfoort. Ik ben getrouwd met Deborah en vader van Eef, Lea en Rien.

Werk

Mijn loopbaan staat in het teken van het ontwikkelen van mens en organisatie. Ik heb veel ervaring binnen het HR-werkveld als adviseur, manager, consultant en trainer binnen veel verschillende organisaties, waaronder profit-, non-profit, middelgroot en groot, nationaal en internationaal. Daarnaast ben ik werkzaam als coach en opleider.

Specialismen

Opgeleid als HR-adviseur, aangevuld met een vervolgopleiding personeelsmanagement en organisatieontwikkeling, de opleiding voor Semco Style consultant, een opleiding voor coaching en begeleiding (NLP/TA/Systemisch werken) en de opleiding voor contextueel hulpverlener.  expertise op het gebied van innovatieve HR-oplossingen en organisatieontwikkeling, cultuurverandering, individuele en team coaching en zelfsturing, waaronder Holacracy.

Vaardigheden

Op een transparante en integere manier ga ik in dialoog met opdrachtgever en belanghebbenden om te komen tot de oplossingen die het beste passen in de organisatie. Ik breng daarbij mijn kennis van HR, organisatieontwikkeling en intermenselijke relaties mee en mijn vaardigheden om mensen en groepen te adviseren, trainen en coachen. Dat doe ik met veel plezier en energie en tot tevredenheid van opdrachtgevers.

Persoonlijk

Verbindend, resultaatgericht, innovatief, duurzaam, in dialoog en met plezier.

Passies

Mijn belangrijkste passies zijn mijn gezin en mijn familie. Ook vrienden zijn erg belangrijk voor me. Samen naar films of concerten. Ik hou erg van hardlopen en trails lopen door de natuur.